ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  “Труднички мозок” како подготовка за дете.
  “Труднички мозок” како припрема за дете.

  “Труднички мозок” како подготовка за дете.

  Многу трудници приметуваат дека во текот на бременоста често знаат да забораваат, а тоа е и научно потврдено. Тоа е се нарекува синдром на “труднички мозок” подразбира дека бебето, во прилика на земање на хранливи материи од мајката, ја зема и нејзината способност за меморија.
  Овие промеи настануваат во хормонален систем но и поради малку движења на фетусот.
  Заборавена мајка=загрижена мајка
  Лаура Глин, американски психолог која со години проучува како женскиот мозок и емоција се менуваат во текот на бременоста, кажува дека бременоста е критичен период за развој на средишниот живчен систем на мајката, а ние всусшност не знаеме ништо за тоа. Ќелијата на фетусот влегува во мајчиниот крвото, а тоа веројатно исто така влијае на работата на нејзиниот мозок, објаснува Глин.