ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Вашето дете има излив на бес? Можеби премногу време поминувате на вашиот компјутер или телефон!
  Вашето дете има излив на бес? Можеби премногу време поминувате на вашиот компјутер или телефон!

  Вашето дете има излив на бес? Можеби премногу време поминувате на вашиот компјутер или телефон!

  Вашето дете има излив на бес? Можеби премногу време поминува на вашиот компјутер или телефон!

  Децата без внимание од родителите стануваат фрустрирани и хиперактивни, покажале многу студии.

  Во период од шест месеци биле активирани родители за истражувањето кои известувале како нивното дете се однесувало.

  Скоро во сите случаи кога родителите и децата имале постојатни расправии или барем тоа да се случувало еднаш месечно, се докажало дека влијае на квалитетната комуникација помеѓу родителите и децата. Родителите истакнале дека најголема причина биле горе споменатите однесувања од страна на родителите кои  влијаеле на детското однесување и го зголемиле нивото на стрес.

  Ваквите ситуации претставуваат реалност во 21 век. Родителите се навикнати на електронски уреди.Така на пример, родителите од Америка, поминуваат најмалку девет часа дневно гледајќи телевизија или пак сурфаат на интернет.

  Доколку покрај ова родителите се незадоволни од опкружувањето и друштвениот живот, уште повеќе се наклонети кон дигиталната технологија. Некои родители користат гаџети со што би се оттргнале од децата, па дури и ако тие молат за внимание.

  Контактот и комуникацијата со децата мора да биде примарна.

  Истражувањата препорачуваат да се одвои одредено време во текот на денот кога нема да се користата дигитални уреди. Подобра опција е барем додека шетате во паркот наместо мобилните телефони да бидат заменети со весници, бидејќи тоа помалку го нарушува односот со децата.