ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Вашето дете на две години, прв квартал
  Вашето дете на две години

  Вашето дете на две години, прв квартал

  Вашето дете во овој период

   

  Подгответе се за вистински мал брборко! Во овој период, децата интензивно го развиваат својот вокабуларот и почнуваат да бидат вистински мали правосмукалки за информации. Немојте да се изненадите ако се најдете во ситуација кога детето ќе ве праша исто прашање 10 пати едно по друго, бидејќи не му се допаѓа вашиот одговор.

   

  Можете исто така да очекувате бесконечна серија прашања, бидејќи детето најверојатно никогаш нема да биде задоволено со одговорот и ќе најде повеќе причини за повторно да праша “што е”. Во овој период, детето треба да знае самостојно да ги мие и брише рацете и да облече барем едно парче облека. Со ваша помош, во текот на овој период, детето треба правилно да ја одржува хигиената на устата.

  Вашиот живот

   

  Во овој период може да започнете д Блог а размислувате за друго бебе, ако претходно не сте го направиле тоа. Кога ќе забремените сега, разликата меѓу вашите деца ќе биде околу три години. Не заборавајте дека пред да започнете да правите ново бебе, да го контролирате вашето здравје, така што ќе можете да уживате во вашата бременост.

  Совет

   

  Хигиената е половина од здравјето – научете го вашето дете како правилно да ја одржува!