ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Вештачка цуцла (лажливка)
  Вештачка цуцла (лажливка)

  Вештачка цуцла (лажливка)

  Цуцлите лажливки  служат за да го смират бебето меѓу две доења, а не да ги заменат доењата. Без соодветно напојување, кај бебето ќе настане дефект.

  1. Купете ги од продавница. Има најразлични форми и модели, пробајте неколку и видете што е компатибилно за вашето бебе.

  2. Стерлизирајте ја цуцлата. Нека помине цел циклус во машината за перење или 5 мин во вода што врие. Прегледајте ја визуелно, во случај низ душчето да влегла вода, истиснете ја или почекајте да испари пред да му ја даете на бебето.

  3.Ставете го врвот на цуцлата во устата на бебето.

  Внимавајте : Не врзувајте ја цуцлата за бебето со јаже или конец . Таа носи ризик од давење или задушување. 

  4. Купете неколку цуцли. Кога ќе видите кои се компатибилни со вашетео бебе, препорачливо е да имате една во креветчето, една во торбата со пелени, една во автомобилот, една во џебот и уште неколку на различни места во домот.

  5. Заменете ги старите цуцли, особено оние со излижани врвови.