ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Во колку часот најчесто се раѓаат бебињата?
  Во колку часот најчесто се раѓаат бебињата?

  Во колку часот најчесто се раѓаат бебињата?

  Наодите на научниците од College London добиени со анализа на податоци од 5 милиони породувања кои се случиле помеѓу 2005 и 2014 година покажуваат кои се омилени часови за породување.

  Податоците анализирани во Англија покажуваат како најголемиот број на спонтаните породувања се случуваат во 4 часот наутро, односно во периодот од 1 до 7 часот наутро. Со оглед на бројот на породувања кое се земени во предвид, очигледно е дека бебињата за доаѓање на свет ги избираат раните утрински часови, кога темпото на живот е посмирено и потивко.

  Со студијата пробува да се оптимизира работното време на лекарите задолжени за породување, нормално, планираните царски резови спрема желбите на лекарите се одвиваат во утринските часови, во тек на првата утринска смена.

  Но, да ги прашаат бебињата, можеби тие би одбрале уште порани утрински часови.