ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  “Во наше време“- позната фраза која постарите многу често ја употребуваат, но дали истата е навистина исправна?
  “Во наше време“- позната фраза која постарите многу често ја употребуваат

  “Во наше време“- позната фраза која постарите многу често ја употребуваат, но дали истата е навистина исправна?

  “Во наше време“- позната фраза која постарите многу често ја употребуваат, но дали истата е навистина исправна?

  Дали денешниот начин ма воспитување на децата е премногу попустлив, а порано бабите биле многу по строги? Идеалното воспитување е голем предизвик за родителите, но она што е сигурно е дека тоа ниедна крајност не е добра за детето.
  Новата сајбер генерација постојано седи во својата сова и непрестано нешто прави пред компјутерот и тастатурата, комуницира воглавно преку социјални мрежи, потоа знаат да бидат дрски, имаат свој став и не попуштаат.
  Епа драги родители од старите добри времиња, поради ова се поголем број на припадници на генерациите кои сте ги извеле на пат, целиот свој живот се повлекуваат пред оние кои се јаки, физички, психички, статусно или на било кој друг начин. Пропуштиле милион прилики поради страв, не успеале да бидат добар кадар и да изразат свој став, да го подигнат гласот која тоа е неопходно, да не дозволат да бидат под мобинг или пак злоставувани. Ги имате наученни дека насилството треба да се трпи и да се прикрива, бидејќи било срамота да се биде несреќен и повреден, затоа на развод се одлучувале амо откако другата страна ќе потегне по хартија, а лошата работа само во случај кога ќе добијат отказ.
  Леб, масти и игра – тоа ни одблизу не е доволно
  Мајката, внуците, баш затоа што извлековме поука од сопствените искуства, децата смеат да изразат свој став. Разговараат и кога не им е до разговор, се препираат но и се изнесуваат аргументи, а над се се почитуваат едни со други. Никој не е совршен, добро тоа го знаат сите, и не е проблем доколку пред другите се прикажете баш такви како навистина сте.