ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Вредност на БЕТА HSCG (mIU/L) по недели во текот на бременоста
  Вредност на БЕТА HSCG (mIU/L) по недели во текот на бременоста

  Вредност на БЕТА HSCG (mIU/L) по недели во текот на бременоста

  Вредност на БЕТА HSCG (mIU/L) по недели во текот на бременоста

  Треба да напоменеме дека овие вредности се само показател, но тоа не значи дека отстапувањата значат автоматски дека постои некаков проблем со бременоста. Задолжително консултирајте се со доктор, доколку сметате дека постои проблем. 

  3. недела: 5-50

  4. недела: 3 – 426

  5. недела: 19 – 7.340

  6. недела: 1.080 – 56.500

  7. и 8. недела: 7.650 – 229.000

  9. до 12. недела: 25.700 – 288.000

  до 16. недела: 13.300 – 254.000

  до 24. недела: 4.060 – 165.400

  до 40. недела: 3.640 – 117.000

  Вредноста на Бета HCG(IU/L) според бројот на денови во текот на овулацијата (просечна вредност)

  14. ден: просечно 48, гранично 17-119

  15. ден: просечно 59, гранично 17-147

  16. ден: просечно 95, гранично 33-223

  17. ден: просечно 132, гранично 17-429

  18. ден: просечно 292, гранично 70-758

  19. ден: просечно 303, гранично 111-514

  20. ден: просечно 522, гранично 135-1690

  21. ден: просечно 1061, гранично 324-4130

  22. ден: просечно 1287, гранично 185-3279

  23. ден: просечно 2034, гранично 506-4660

  24. ден: просечно 2637, гранично 540-10.000