ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Заштитете го бебето: Две неочекуани работи кои идните мајки би требало да ги избегнуваат.
  Заштитете го бебето: Две неочекуани работи кои идните мајки би требало да ги избегнуваат.

  Заштитете го бебето: Две неочекуани работи кои идните мајки би требало да ги избегнуваат.

  Заштитете го бебето: Две неочекувани работи кои идните мајки би требало да ги избегнуваат.

  Секоја трудница ќе направи се за да би го поттикнала развој кај своето бебе, но од незнаење може да направи и некои работи кои можат да му наштетат на плодот.
  Идните родители знаат дека доаѓањето на бебето може да им го промени животот од корен – или пак мислат дека знаат. Овие 40+ недели ќе бидат само забрзан курс за се она што ве чека со бебето. За кратко време ќе мора да впиете многу информации.
  Меѓутоа, многу трудници ќе се изненадат кога ќе дознаат дека треба да прават најнеобични работи кои влијаат на здравјето на нивното бебе како и неговиот развој.
  Еве две многу важни и неочекувани работи кои би требало да ги правите доколку сте бремени
  1. Не ги допирајте фискалните сметки (слипови)
  Термалните хартии кои се користата за фискални каси, факс машини или слични машини, често содржат бисфенол А (BPA), опасна материја кои лесно се апсорбира во кожата и знае да му наштети на ендокриниот систем. Според многу различни студии, изложеноста на фетусот на ваква ендокринална дисруптора може да го загрози развојот, растот но и да направи проблеми во однесувањето, но и да предизвика астма и рак на дојка подоцна во животот. BPA исто така е поврзан со поголем број на ризици кои предизвикале спонтан абортус, а познатиот доктор Карп, смета дека е одговорен и за појавата на деца со аутизам. Од таа причина доколку не ви е потребна сметката, немојте да ја земате, а доколку веќе сте ја земале, замолете ја продаваќката да ви ја стави во торба. Сметките немојте да ги чувате во паричник. Задолжително измијте ги рацете по држење на фискалнара сметка, а посебно пред јадење.

  2. Внимателно чистете ја прашината
  Прашината е место каде се насобрани многу токсини во домот. Една студија идентификувала 35 загадувачи во тестирани примероци од прашина, вклучувајќи и алкил феноле кој влијае врз сексуалниот развој. Исто така пронајдени се органокалајна за која се смета дека влијае на развојот на мозокот, перфлуоровна хемикалија, пестициди и фталати. Од таа причина, да сте сигурни дека сте надвор од опасност прашината чистете ја со правосмукалка , а креветите бришете ги со крпа од микрофибер или влажна крпа и внинмателно менувајте филтер во правосмукалката .