ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Зошто Јувитана кашичките се најдобри за вашите деца?
  Зошто Јувитана кашичките се најдобри за вашите деца?

  Зошто Јувитана кашичките се најдобри за вашите деца?

  Зошто Јувитана?

  Јувитана кашичките се високоенергетски, лесносварливи, произведени од најквалитетно сирово подрачје и без додаток на вештачки бои и ароми. Поради сите придобивки Јувитана кашичките се честа препорака од страна на педијатрите.

  Производите Јувитана, ги содржат сите хранливи вредности (витамини и минерали), а успеваат во тоа бидејќи истите се многу внимателно обработеи на пареа.

  Бебешката храна мора да биде течно-кашеста, па една од предностите на Јувитана производите е токму тоа! Тие ја имаат идеалната гранулација и истата е прилагодена за доенчиња (4+).

  Сите производи на Јувитана се безглутенски. Пакувањето во стаклена амбалажа со сигурносниот ПТ капаче кое овозможува контрола од страна на потрошувачот. Доколку во средишниот дел на капачето е втиснато и не реагира на притисок, значи дека производот е исправен.

  Процесот на производство на Јувитана производите е строго контролиран од страна на фабричката лабораторија и од страна на акредитирана , реномирана лабораторија и државна институција.

  Конзумирањето на месните и зеленчукови кашички е исклучително едноставно и лесно за употреба. Единствено што треба да направите е пред употреба да ги загреете во вода на 40°C.

  Потврда за квалитетот на Јувитана се многубројните награди за квалитет, сертификати кои ги потврдуваат и укажуваат на придобивките од конзумирање на кашичките како и HACCP сертификат кој е синоним за безбедност на производот.