ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Зошто бебето го цица палецот?
  Зошто бебето го цица палецот?

  Зошто бебето го цица палецот?

  Цицањето на палците на бебето е еден од ритуалите за спиење, но тоа понекогаш тоа го прави кога се чувствува осамено, кога му е здодевно или одеднаш е одделена од него  блиска личност.

  Со цицање на палецот, детето го компензира чувството на сигурност и е ослободено од страв дека ќе биде одвоено. Многу е важно детето во тоа време да има емоционална пријатна врска со мајката и дека сите негови потреби (физиолошки и емоционални) се задоволни, а неговата потреба за алтернативни методи за стекнување безбедност сигурно ќе исчезне.