ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Ѕвончиња, кршење со јајца и колачиња: Велигденски обичаи на кои им се радуваат најмладите
  Ѕвончиња

  Ѕвончиња, кршење со јајца и колачиња: Велигденски обичаи на кои им се радуваат најмладите

  Ѕвончиња, колачиња, шарени јајца, слога и дружење го прават Велигден најрадосен христијански празник. Погледнете кои делови од прославата им се најдраги на малите.

  Најголемите христијански празници од секогаш биле добра прилика на едно место да се собере целата фамилија и заедно да ги празнува. Ништо поинаку не е и со Велигден, празникот кој го слави воскресението на Исус Христос.

  Во деновите пред Велигден и на самиот ден на празникот, луѓето се во многу добро расположение, а тоа пред се е случај со децата, кои се неизоставен дел од големиот број на обичаи.

  Погледнете ги фотографиите кои обичаи ги вклучуваат малечките и на што тие посебно се радуваат.