ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "воспитување"

  “Во наше време“- позната фраза која постарите многу често ја употребуваат, но дали истата е навистина исправна? Дали денешниот начин ма воспитување на децата е премногу попустлив, а порано бабите биле многу по строги? Идеалното воспитување е голем предизвик за родителите,

  Ќеркичке моја, не носи бренд. Биди бренд.Кој би рекол дека дојде и тоа време кога на жените ќе им биде поважно што носат на себе отколку во себе.Не можам и не сакам да судам на оние кои живеат за потврден

  Денес работите полека излегуваат од контрола кога е воспитувањето во прашање, сметка една искусна дадилка. Загрижена во какви луѓе ќе пораснат нашите деца, одлучила да крене внимание на пет најсериозни проблеми на модерното родителство.Ема Џенер, британска дадилка и автор на

  Не седам тука, цели 5 метра оддалечена од своето дете, зошто сум премногу мрзелива да станам. Седам тука, затоа што ги донесов во парк за да ги научам како да ги создаваат работите сами.Драги родители од паркот:Ве молам, не ја

  Ние ја креираме сликата која децата ја имаат за себе Лошите работи најчесто се случуваат тивко. Од нив настануваат модринки или пак гребаници. Љубомората ја има во сите семејства, и во оние кои се полни со љубов, внимание и грижа. Таа

  “Одгледуваме ли саможивни егоманијаци?”Тексот на една мајка од Хрватска во кој се изнесени методите на воспитивање некогаш и денес стана вистински Хит. Овој текст е објавен на бологот mamajasamgladan.com, а на Facebook веќе го споделиле повеќе од 10.000 луѓе.Авторката на

  Предуслов за воспитано дете се воспитани родители Да се биде родители е една од најголемите привилегии кои еден човек може да ги има, па според таа логика да се биде родител е и една од најтешките работи. Може да се направи

  Зошто имате фрустрирани деца? Децата кои имаат недостаток на внимание и поддршка од родителите, најчесто се фрустрирани и хиперактивни, покажуваат студиите.Фрустрираните деца, најчесто често плачат, се лутат и имаат изливи на бес. Истражувањето е направена на 183 пара родители и нивните