ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "komunikacija"

  Поврзаноста која родителите ја чувствуваат во првите моменти на запознавање со бебето, се развива и зајакнува секој ден и така прераснува во еден неповторлив и единствен однос помеѓу родителите и бебето.

  Макото Шичида е основоположник на еден многу ценет метод за поттикнување на раниот развој на мозокот. Но, како неговиот метод би бил што поуспешен, Шичида истакнува дека е неопходно детето да чувствува љубов и почитување.

  Се знае дека мама и тато имаат многу поинаков пристап кон децата и воспитување. Исто така, девојчињата и момчињата покажуваат значителни разлики од мали нозе. Додека момчињата се постабилни на нозете, девојчињата се поголеми зборливки.

   

  Некои резултати од спроведени истражувања за комуникацијата помеѓу мајката и детето покажале дека дете кое имало помалку од 4 дена може да го разликува гласот на својата мајка од гласот на непозната особа. Тоа се објаснува со тоа дека децата