ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "vospituvanje"

  Сите родители набргу откако детето ќе прооди се соочуваат со проблемот дека детето не ги споделува своите играчки. Тогаш тие често се чувствуваат непријатно во паркот, се прашуваат како да реагираат, што да кажат, како да го натераат детето да

  Како да го ограничите времето пред екраните на вашите деца? Сите родители имаат свое искуство и примери за тоа колку е важно децата прво да ги завршат своите обврски а потоа да се нурнат пред екраните.Доколку го започнете денот со далечинскиот

  Сара Сековска е дипломиран психолог, сопруга и мајка на две деца. Дипломирала на Универзитетот„ Св. Кирили Методиј“ –Филозофски факултет Скопје, катедра за психологија. Од професионалното искуство се издвојува работата како едукатор во Браинобраин со употреба на абакуси НЛП техники и едукацијата за примена на Гешталт

  Пишува М-р Т. Гогоска, извадок од книгата “Телевизијата и емоциите кај децата“ Емоционалниот развој на децата обврска на семејството Концентрација важен сегмент во детскиот развој Четири чинители учествуваат во формирањето на детето во здрава зрела личност од кој на прво место е семејството,