ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "zabi"

  За тоа што е ортодонција, како се третира, каков третман се практикува и многу важни информации за вашите дечиња зборуваме со Спец. Д-р Софија Груевска специјалист по ортодонција, Магистер по здравствен менаџмент  во Болоња, Италија и Стоматолог во ПЗУ,,Илумидент'' Скопје.   Babyshop.mk

  Што претставува Бруксизмот? Бруксизам претставува секое шкрипење или затегнување на забите во моменти кога ниту џвакаме ниту пак голтаме. Последиците од ваквото однесување за овој феномен се непознати бидејќи кога се појавува повремено.Бруксизмот или пак шкрипење со заби, не е ретка

  Како би ги спречиле евентуалните проблеми кои можат да го нарушат здравјето на детето, родителите би требало да го знаат редоследот на излегување на сталните заби, но и како тие се негуваат и по што се разликуваат од претходните,

  Бруксизам претставува секое шкрипење или затегнување на забите во моменти кога ниту џвакаме ниту пак голтаме. Последиците од ваквото однесување за овој феномен се непознати бидејќи кога се појавува повремено.